Recull, reutilització de llibres

    

Imatge sense llegenda

Curs 2018-2019Mantinguem viu el RECULL!!!

 

Premià de Mar, dijous 21/06/2018

 

 

Benvolgudes famílies de La Salle Premià,

 

Com és tradicional en aquestes dates en que finalitza el curs escolar, ens adrecem a vosaltres per tal de presentar-vos la proposta de RECULL per als llibres que els vostres fills i filles faran servir durant el 2018 – 2019.

 

La voluntat de l’AMPA des del principi de l’existència d’aquest projecte ha estat que el global de les famílies de La Salle pugui gaudir dels beneficis del projecte RECULL, que es fa evident en el valors de la reutilització, el reciclatge, la optimització dels recursos disponibles i l’estalvi econòmic.

 

Malauradament, aquests principis ideals que regeixen el nostre projecte es veuen afectats per la difícil realitat socioeconòmica en la que vivim. Això vol dir que agents externs, sobre els que no tenim capacitat d’influència, ens han dut a una profunda revisió de com ha de ser el RECULL 2018 – 2019 i el futur del projecte, per adaptar-nos a la circumstància. I aquesta circumstància és la següent: l’Ajuntament de Premià de Mar ha notificat que tots els alumnes d’escoles de Premià de Mar que siguin residents a Premià de Mar o a Premià de Dalt poden gaudir d’una subvenció de 112 € en la factura de compra dels llibres de cara al proper curs.

 

Aquest és el segon any que l’Ajuntament proporciona una subvenció per a la compra de material escolar, tot i que la quantia de l’any passat era del 75% de la factura de llibre, per tant, sensiblement superior a la subvenció d’aquest any.

En qualsevol cas, l’impacte sobre la viabilitat i sostenibilitat del Projecte RECULL tal i com el coneixem s’ha vist seriosament afectada.

 

Per aquest motiu, i després de llargues i profundes deliberacions, des de la junta de l’AMPA us volem anunciar les valoracions deliberades i les alternatives que us proposem:

 

1.   El projecte RECULL, en el seu model tradicional, aquest any no es pot dur a terme, igual que va passar l’any passat, degut a que no és viable ni atractiu per a les famílies. Creiem que la diferència econòmica entre l’estalvi que s’obté fent un RECULL respecte a la subvenció és poca, i a més, fent RECULL sabem que els llibres no estan al 100% de les seves condicions (no son nous). Tot i això, la nostra intenció es tornar a aquest model ple de valors el més aviat possible.

 

2.   Les famílies que duen els seus fills i filles a La Salle Premià però que NO son residents ni a Premià de Mar ni a Premià de Dalt, no poden gaudir de la subvenció de l’Ajuntament de Premià de Mar. Algunes d’elles se’ns han adreçat demanant si podem fer alguna cosa per ajudar-los, i la resposta és que sí. Hem ideat un ‘Petit RECULL’, amb un cicle de vida de un sol any, per tal d’intentar que aquestes famílies puguin tenir una ajuda en la seva despesa, lo més propera possible a la subvenció obtinguda per les famílies residents a PdM i PdD. S’assegurarien una reducció molt significativa en el cost del llibres fent que part del paquet de llibres no fos adquirit i en canvi fos sufragat per l’adquisició de llibres amb un any d’ús.

 

3.   Pensem que ara és el moment de que tots demostrem que ens hem cregut que el projecte RECULL va d’alguna cosa més que estalviar uns bons diners a la factura dels llibres, i que en realitat ens creiem el seus valors (Socialització, Reutilització, Reciclatge, Optimització i redistribució de recursos). No us demanarem que feu cap més aportació que la que ja us havíem anunciat l’any passat: el que necessitem és que ens cediu voluntàriament els llibres de text que ara us indicarem per tal de que es puguin generar lots del Petit RECULL per a que aquestes famílies pugin reduir la seva factura, i els lots que sobrin els guardarem per a reactivar el Projecte RECULL el proper curs 2019 - 2020, amb tota la seva força, i accessible per a tothom.

 

Treballarem tot aquest curs per tal de generar, juntament amb l’escola i si pot ser, l’Ajuntament, les condicions necessàries per a que el següent curs 2019 – 2020 es pugui tornar a posar en marxa el Projecte RECULL en tota la seva magnitud, i si pot ser, universal per a tots els alumnes de l’escola.

 

 

 

 

 

Què podem fer per a recuperar el Projecte RECULL?

 

La supervivència del Projecte RECULL actualment no està assegurada, però creiem que encara podem fer-lo revifar.

 

Per concretar, el que us demanem des de la junta de l’AMPA a totes les famílies (residents o no a PdM i PdD) és el següent:

 

·        Necessitem que ens porteu els llibres que heu utilitzat aquest curs a l’escola per a que nosaltres els puguem revisar, arreglar i preparar per lots per a les famílies No residents a PdM i PdD. En una comunicació posterior us indicarem la data i hora exacta per a que ho feu, i la ubicació de l’escola on podreu passar a deixar-los. També els podeu deixar directament a les classes abans del darrer dia de curs.

 

·        Aquesta petició va adreçada a totes les famílies de l’escola, hagin participat o no en el projecte RECULL en els anys anteriors. Tots els llibres que recollim i que no vagin destinats a les famílies NO residents es guardaran en stock per a l’any que ve. Com més llibres recollim ara, més fàcil i econòmic resultarà el RECULL del proper curs (2019 – 2020) per a tothom.

 

·        Us agrairem que els porteu en les millors condicions possibles, per tal de fer més fàcil el procés de preparació dels llibres (neteja de les tapes, reparació de fulles trencades i esborrat dels exercicis fets al llibre).

 

 

 

Com podem ajudar a qui no rep la subvenció?

 

I per a les famílies que NO son residents a Premià de Mar ni a Premià de Dalt els indiquem el següent:

 

·        Us passarem un enllaç per tal de que pugueu fer una pre-inscripció on line al ‘Petit RECULL’, de tal manera que sol·liciteu a l’AMPA la cessió per un any dels lots de llibres que pertoquin a cada curs. Com sempre, la inscripció serà per alumne, no per família.

 

·        La pre-inscripció la podreu fer on-line a través d’un formulari, igual que es fa en altres activitat, però us indicarem una data en la que haureu de venir a formalitzar presencialment aquesta inscripció. En fer-ho us donarem un rebut que us servirà de justificant al setembre per recollir els vostres lots.

 

·        Abans de que comenci el curs haureu de passar pel CAU de l’AMPA a recollir els vostres lots, amb el justificant que us vàrem donar en formalitzar la inscripció.

 

·        La inscripció al Petit RECULL només dona dret a rebre els llibres indicats, no son tots els que l’escola oferta. La resta els haureu de comprar amb la comanda de l’escola, com cada any.

 

·        Pel que fa a l’import de la inscripció:

o   Un únic concepte de ‘despeses de gestió’ (import pendent de concretat en funció del preu final dels llibres) a canvi del lots de llibres. Per a que us feu una idea, el que obtindreu a canvi serà, per exemple, a la Educació Primària, els llibres troncals (castellà, català, matemàtiques i medi) que valen uns 35 € aproximadament cadascun, amb 1 any d’ús, però totalment revisats a arranjats.

o   Aquest any no hi ha cap altre import addicional.

 

·        Recordeu que per a poder participar d’aquesta iniciativa heu d’estar associats a l’AMPA i estar al corrent de pagament.

 

 

 
 

 

 

Catàleg de llibres del Petit RECULL 2018 – 2019:

 

L’oferta de llibres que aniran en els lots RECULL del NO residents a PdM i PdD és la següent (llista provisional pendent de confirmació definitiva):

 

Alumnes que cursaran 3er EP

 

Curs

Descripció

Editorial

3 EP

LENGUA CASTELLANA  NUEVAS VOCES SABER HACER 3 EP

SANTILLANA

3 EP

LLENGUA SABER FER 3 EP

G.PROMOTOR

3 EP

CONEIXEMENT DEL MEDI NATURAL SABER FER 3 EP

G.PROMOTOR

3 EP

CONEIXEMENT DEL MEDI SOCIAL SABER FER 3 EP

SANTILLANA

3 EP

GREAT EXPLORERS 3 CB PK

OXFORD

 

 

Alumnes que cursaran 4rt EP

 

Curs

Descripció

Editorial

4 EP

LLENGUA SABER FER 4 EP

G.PROMOTOR

4 EP

LENGUA CASTELLANA  NUEVAS VOCES SABER HACER 4 EP

SANTILLANA

4 EP

CONEIXEMENT DEL MEDI NATURAL SABER FER 4 EP

G.PROMOTOR

4 EP

CONEIXEMENT DEL MEDI SOCIAL SABER FER 4 EP

SANTILLANA

4 EP

GREAT EXPLORERS 4 CB PK

OXFORD

 

 

Alumnes que cursaran 5è EP

 

Curs

Descripció

Editorial

5 EP

LENGUA CASTELLANA  NUEVAS VOCES SABER HACER 5 EP

G.PROMOTOR

5 EP

CONEIXEMENT DEL MEDI NATURAL SABER FER 5 EP

G.PROMOTOR

5 EP

CONEIXEMENT DEL MEDI SOCIAL SABER FER 5 EP

SANTILLANA

5 EP

GREAT EXPLORERS 5 CB REV

OXFORD

 

 

Alumnes que cursaran 6è EP

 

Curs

Descripció

Editorial

6 EP

CONEIXEMENT DEL MEDI NATURAL SABER FER 6 EP

G.PROMOTOR

6 EP

CONEIXEMENT DEL MEDI SOCIAL SABER FER 6 EP

SANTILLANA

6 EP

MATEMATIQUES SABER FER  6 EP

G.PROMOTOR

6 EP

LENGUA CASTELLANA  NUEVAS VOCES SABER HACER 6 EP

G.PROMOTOR

6 EP

GREAT EXPLORERS 6 CB REV

OXFORD

 

 

Alumnes que cursaran des de 1er a 4rt ESO (pendent confirmació dels ISBN):

·        Matemàtiques

·        Socials (Geografia i Història)

 

Aquests llibres no els haureu de demanar en la comanda que feu a l’escola, doncs us prepararem els lots per a que els vingueu a buscar al CAU de l’AMPA.

 

Esperem que el proper curs es donin les condicions necessàries per tornar a reactivar aquest projecte, tal i com el coneixem, que per l’AMPA i per a moltes famílies és molt important. Confiem en que entendreu les circumstàncies que ens han dut a definir-lo de la manera que us hem exposat, i esperem comptar amb tots vosaltres pel RECULL 2019 – 2020.

 

Si teniu dubtes us podeu adreçar a recull@ampalasallepremia.cat.

 

Moltes gràcies

 

Junta de l’AMPA La Salle Premià

Premià de Mar 21/06/2018


Dubtes sobre el RECULL 2018 - 2019

    Vull cedir els meus llibres pel RECULL, on els haig de portar i quan?

 • es recolliran el proper dimecres 27/06/2018 en horari de matí (de 9 a 14 h), i el dimarts 03/07/2018 en horari de tarda (de 15 a 19 h) a la capella de l'escola, entrant per la part de darrere, la porta lateral des del pati.    Haig de portar tots els llibres del meu fill/a?

 • No, només necessitem els següents llibres:

 • 3r EP:
  • LENGUA CASTELLANA
  • LLENGUA CATALANA
  • CONEIXEMENT DEL MEDI NATURAL
  • CONEIXEMENT DEL MEDI SOCIAL
  • ANGLÈS (CLASS BOOK)
 • 4rt EP:
  • LENGUA CASTELLANA
  • LLENGUA CATALANA
  • CONEIXEMENT DEL MEDI NATURAL
  • CONEIXEMENT DEL MEDI SOCIAL
  • ANGLÈS (CLASS BOOK)
 • 5è EP:
  • LENGUA CASTELLANA
  • CONEIXEMENT DEL MEDI NATURAL
  • CONEIXEMENT DEL MEDI SOCIAL
  • ANGLÈS (CLASS BOOK)
 • 6è EP:
  • LENGUA CASTELLANA
  • MATEMÀTIQUES
  • CONEIXEMENT DEL MEDI NATURAL
  • CONEIXEMENT DEL MEDI SOCIAL
  • ANGLÈS (CLASS BOOK)
 • 1r, 2n, 3er i 4rt ESO:
  • MATEMÀTIQUES
  • SOCIALS (GEOGRAFIA I HISTORIA)    I què haig de fer si NO soc resident a PdM ni PdD i vull inscriure'm al Petit RECULL?

Heu de clicar en el següent enllaç, omplir el formulari i passar a formalitzar la inscripció presencialment el dia 03/07/2018 en horari de tarda (de 15 a 19 h).

https://goo.gl/forms/6ZmZI7m8r12osiPr2    I si no soc soci de l’AMPA però hi vull participar?


Podeu enviar un email a info@ampalasallepremia.cat i us indicaran com fer-vos socis i així poder participar de totes les activitats de l’AMPA, més enllà del RECULL.
    Quant hauré de pagar per aquests llibres?

L’import de la quota és proporcional al número de llibres que contingui el lot. Per tant cada curs paga una quota diferent:

3r EP: 70€.

4rt EP: 70€.

5è EP: 65.

6è EP: 70€.

1r, 2n 3r 4rt ESO: 25€.

Si teniu altres dubtes, ens envieu un correu a recull@ampalasallepremia.cat .

 

Que el RECULL ens acompanyi!!!

Subpàgines (3): llibres llibres llibrescursos
Comments