Recull, reutilització de llibres

    

Imatge sense llegenda

Curs 2017-2018
Quines son les novetats?


La llista de llibres RECULL i la de l’escola s’unifiquen
Els llibres de lectura desapareixen de la llista de la compra
Els llibres de religió des de 3er EP fins a 6è EP ara seran RECULL
Els llibres de Música de 5è i 6è ara seran RECULL
No cal fer inscripció al projecte RECULL

Què s’aconsegueix?


Aprofitar la subvenció de l’ajuntament (75% dels libres) per les famílies residents a Premià de Mar i Premià de Dalt.
Seguir reduint la llista de llibres que s’han de comprar.
Universalitzar el Projecte RECULL a TOTS els alumnes de l’escola.
Renovació del material que portava ja 4 cursos en ús.


Què hauran de fer les famílies a final de curs?


1.- Retornar els llibres RECULL:

  • Es poden deixar a classe directament (opció preferible), o bé
  • la primera setmana de juliol (3, 4, 5 i 7 juliol) de 17 a 18 h al CAU del AMPA

2.- Fer la comanda dels llibres a l’escola.

3.- Al setembre rebreu els llibres sol·licitats.I l’any vinent, què?


 • Els llibres comprats nous aquest any entraran en el projecte RECULL de la mateixa manera que els anys anteriors.
 • Els alumnes els hauran de cuidar per poder-los cedir a final de curs en les millors condicions possibles.

IMPORTANT:

Alumnes que han fet 4rt ESO:


És molt important que retorneu els llibres encara que el proper curs ja no estigueu a La Salle. Formen part del RECULL, i els necessitaran altres alumnes el proper curs.Families que no estan inscrites a RECULL:


Aprofitem per sol·licitar a totes aquelles famílies que no han participat del projecte RECULL, que cedeixin voluntàriament els llibres indicats en la relació per cursos, per tal de col·laborar en la construcció de la prestatgeria RECULL, de la que gaudiran tots els alumnes de l’escola els propers cursos. Els podeu deixar directament a classe els darrers dies del curs.

Recordem que:


1 S’ha de tenir especial cura dels llibres Recull


2 S’han de tornar quan es demani

3 S’ha de participar activament en el projecte

Presentació Projecte RECULL 2017 - 2018

Benvolgudes famílies de La Salle Premià,

com ja ve essent habitual en els darrers anys, en aquestes dates, des de l’AMPA de La Salle Premià us notifiquem l'inici del projecte RECULL, així com les dates de retorn dels llibres que heu tingut en préstec, i el procediment d'inscripció al projecte RECULL del següent curs. 

Aquest any, però,  ens trobem amb una circumstància excepcional, i és que l'Ajuntament de Premià de Mar ha signat un conveni amb les escoles del municipi pel qual es farà càrrec del 75% de l'import de la compra de llibres que les famílies feu a l'escola, sempre que sigueu residents a Premià de Mar o a Premià de Dalt. Aquesta circumstància ha provocat que s’hagués de realitzar un gran esforç d'adaptació tant d'algunes metodologies d'ensenyament de l'escola, com del Projecte RECULL de l'AMPA en sí mateix, per poder fer-lo viable i sostenible, i seguir avançant amb els objectius originals marcats l'any 2014, que és quan es va iniciar aquesta aventura.

Recordeu que l'objectiu primordial que ens havíem marcat era abaratir al màxim la factura que ha de pagar una família en la compra dels llibres dels seus fills pel curs següent, basant-nos en els conceptes de Recuperació, Reutilització i Reciclatge dels recursos disponibles. I amb el que us explicarem creiem que s’està aconseguint.

Per aquest motiu, aquest any el projecte RECULL canvia de forma, i coordinadament amb l'escola es duran a terme una sèrie de mesures que permetran que pugueu gaudir de la subvenció de l'ajuntament en la compra de llibres nous, i a l'hora, mantenir l'essència del projecte RECULL. El que farem aquest any és el següent:

 • les famílies que esteu inscrites al projecte RECULL 2016 - 2017 haureu de retornar els llibres que heu fet servir durant aquest curs, els que us indiquem una mica més avall, però no serà necessari que feu cap inscripció al RECULL del curs 2017 - 2018. Podreu retornar els llibres deixant-los directament a la classe abans de final de curs, o qui no ho hagi pogut fer, la primera setmana de juliol (03/07/2017 a 07/07/2017) per la tarda, de 17 a 18 hores al CAU de l’AMPA. El dia 06/07/2017 no es farà recollida de llibres.
 • fareu la comanda dels llibres de text a través de l'escola, per poder gaudir de la subvenció de l'ajuntament, i trobareu que la comanda, a més de tenir el 75% de descompte, serà d'un nombre menor de llibres. Això és degut a la feina realitzada d'avançar en la racionalització de l'ús del material escolar, de tal manera que només hagueu de comprar el que realment és imprescindible.
 • al setembre, com cada any, trobareu el primer dia d'escola els lots de llibres que heu demanat.

 

El detall de les novetats d’aquest proper curs és el següent:

 • Després de molt treballar colze per colze amb l'escola, s'ha decidit que els llibres de lectura, que actualment formen part del projecte RECULL, l'AMPA els cedeix a l'escola per tal de que estiguin a disposició de tots els alumnes. D'aquesta manera desapareixen de la llista de compra de les famílies, i romandran a l'escola per poder fer-se servir en els propers anys de manera solidària. Aquests ja no els haureu de comprar.
 • Els llibres de música de 5è i 6è també desapareixen de la vostra comanda, suposant un abaratiment directe de la factura de llibres. Aquests llibres els comprarà l'AMPA i els cedirà a l'escola, com a part de la prestatgeria RECULL.
 • També em plau comunicar que s'ha decidit que els llibres de religió de 3er, 4rt, 5è i 6è, que fins ara no havien pogut entrar a formar part del Projecte RECULL, i gràcies a les adaptacions en la metodologia de treball de l'escola, passaran a ser reutilitzables. Per poder-ho fer d'aquesta manera, és necessari la vostra col·laboració i bona voluntat de cedir els llibres que els vostres fills i filles han utilitzat aquest curs 2016 - 2017. Aquests llibres també romandran a l'escola, a la prestatgeria RECULL, de tal manera que cada alumne el podrà utilitzar durant les hores lectives que sigui necessari. Si després de cedir els vostres llibres encara no hi ha prou llibres per a tots els alumnes, l'AMPA s'encarregarà de comprar els exemplars que siguin necessaris.

 

Amb aquest paquet de mesures es podrà gaudir de la subvenció i avançar a la construcció de la prestatgeria RECULL amb tota una sèrie de llibres que ja no caldrà que les famílies es facin càrrec de la seva compra ni aquest any ni els propers.

Tanmateix us demanem que, tot i que aquest any no us hagueu d'inscriure al projecte RECULL, feu el millor ús possible dels llibres que comprareu nous aquest any, doncs a finals del curs 2017-2018 us sol·licitarem que els cediu per tornar a posar en marxa el projecte RECULL en el format que coneixíem fins ara. És a dir, que els llibres que vosaltres cediu aniran a parar a una altra família en el curs següent, i hauran d'estar en les millor condicions possibles, per a garantir que el projecte RECULL pot seguir tirant endavant.

Aquest any, com a novetat, es poden deixar els llibres directament a l’aula, de tal de que ja estiguin disponibles directament per al curs següent.

 Aprofitem per sol·licitar a totes aquelles famílies que no han participat del projecte RECULL, que cedeixin voluntàriament els llibres indicats en la relació anterior (per cursos), per tal de col·laborar en la construcció de la prestatgeria RECULL, de la que gaudiran tots els alumnes de l’escola els propers cursos.

 Si teniu dubtes us podeu adreçar a recull@ampalasallepremia.cat o us podeu adreçar a qualsevol dels membres de la junta del AMPA.

 

Moltes gràcies.

 

Divendres 16/06/2017           Junta de l’AMPA La Salle Premià

  
Propostes, sugeriments i preguntes a:
 
 
 
 

RESUM DE LLIBRES PER CURS


Alumnes que han fet P5 al 2016 – 2017:

 • Quan comenci el curs se li proporcionarà un llibre de lectura del que disposarà durant tot l'any, i que a final de curs romandrà a l'escola com a part del projecte RECULL pel següent alumne que el necessiti.
Alumnes que han fet 1r Primària al 2016 – 2017:

 • Cada alumne ja ha tingut a disposició un llibre de lectura RECULL que es queda a classe. No hi ha cap afectació.
Alumnes que han fet 2n Primària al 2016 – 2017:

 • Cada alumne ja ha disposat d'un llibre de lectura que ja pertany al projecte RECULL i que es queda tot el curs a la prestatgeria RECULL.
 • Heu de retornar el llibre RECULL que teniu cedit en préstec 'UN RATOLÍ SOBRE EL MEU COIXÍ' (ISBN 9788421698648) per tal de que vagi a parar a la prestatgeria RECULL. No l'haureu de comprar a l'escola.
 • L’AMPA es fa càrrec de comprar el llibre de lectura eficaç que necessitaran els/les alumnes a 3er de Primària, que estarà a la prestatgeria RECULL.Alumnes que han fet 3r Primària al 2016 – 2017:
 • Necessitem que cediu el llibre de Religió per a que entri a formar part de la prestatgeria RECULL. El del següent curs no l'haureu de comprar a l'escola.
 • La resta de llibres RECULL no cal que els torneu. No seran reutilitzats, doncs ja han complert el seu cicle de vida.


Alumnes que han fet 4rt Primària al 2016 – 2017:

 • Necessitem que cediu el llibre de Religió per a que entri a formar part de la prestatgeria RECULL. El del següent curs no l'haureu de comprar a l'escola.
 • Heu de retornar el llibre RECULL que teniu cedit en préstec 'CARGOL-GOL, DETECTIU' (ISBN 9788421653500) per tal de que vagi a parar a la prestatgeria RECULL. No haureu de comprar a l'escola cap altre llibre de lectura eficaç.
 • La resta de llibres RECULL no cal que els torneu. No seran reutilitzats, doncs ja han complert el seu cicle de vida.
 • L'AMPA comprarà el llibre de Música de 5è Primària per tal de que vagi a parar a la prestatgeria RECULL. No l'haureu de comprar a l'escola.Alumnes que han fet 5è Primària al 2016 – 2017:

 • Necessitem que cediu el llibre de Religió per a que entri a formar part de la prestatgeria RECULL. El del següent curs no l'haureu de comprar a l'escola.
 • Heu de retornar el llibre RECULL que teniu cedit en préstec 'LA FARAONA BARBUDA (CAT)' (ISBN 9788421698754) per tal de que vagi a parar a la prestatgeria RECULL. No haureu de comprar a l'escola cap altre llibre de lectura eficaç.
 • La resta de llibres RECULL no cal que els torneu. No seran reutilitzats, doncs ja han complert el seu cicle de vida.
 • L'AMPA comprarà el llibre de Música de 6è per tal de que vagi a parar a la prestatgeria RECULL. No l'haureu de comprar a l'escola.


Alumnes que han fet 6è de Primària al 2016 – 2017:


 • Necessitem que cediu el llibre de Religió per a que entri a formar part de la prestatgeria RECULL.
 • Heu de retornar el llibre RECULL que teniu cedit en préstec 'L`ÀLBUM D`EN BENET (CAT)' (ISBN 9788421662601) per tal de que vagi a parar a la prestatgeria RECULL. Si seguiu a La Salle Premià fent ESO, no haureu de comprar a l'escola cap altre llibre de lectura eficaç.
 • La resta de llibres RECULL no cal que els torneu. No seran reutilitzats, doncs ja han complert el seu cicle de vida.


Alumnes que han fet 1r ESO 2016 – 2017:


 • Heu de retornar el llibre RECULL que teniu cedits en préstec 'ENIGMA A INTERNET' (ISBN 9788448921101) per tal de que vagi a parar a la prestatgeria RECULL. No haureu de comprar a l'escola cap altre llibre de lectura.
 • La resta de llibres RECULL (LLENGUA I LITERATURA CATALANA SERIE COMUNICA . LLIBRE (ISBN 9788479189303)) no cal que els torneu, no seran reutilitzats.Alumnes que han fet 2n ESO al 2016 – 2017:

 • · Heu de retornar els següents llibres RECULL que teniu cedits en préstec:
  • 'N. 93 JORDI D`URTX' ISBN 9788482863757
  • 'EL PRÍNCIPE DE LA NIEBLA' ISBN 9788408072805
  • BR - MAGIC PEN, THE - 2º ESO ISBN 9789963473311
per tal de que vagin a parar a la prestatgeria RECULL. No haureu de comprar a l'escola cap altre llibre de lectura.Alumnes que han fet 3r ESO al 2016 – 2017:

 • Heu de retornar els següents llibres RECULL que teniu cedits en préstec:
  • 'NOCHE DE VIERNES' ISBN 9788491220619
  • 'A CHEMICAL SECRET' ISBN 9780194791120
  • ‘TERRA BAIXA' ISBN 9788492672875
per tal de que vagin a parar a la prestatgeria RECULL. No haureu de comprar a l'escola cap altre llibre de lectura.Alumnes que han fet 4rt ESO al 2016 – 2017:

 • Heu de retornar els següents llibres RECULL que teniu cedits en préstec:
  • 'ANTOLOGÍA POÉTICA DE A. MACHADO' ISBN 9788420726601 
  • 'TERRA BAIXA' ISBN 9788492672875
  • BR - SAFARI MYSTERY, A - 4º ESO ISBN 9789963475117
 • La resta de llibres RECULL no cal que els torneu, no seran reutilitzats.

Subpàgines (3): llibres llibres llibrescursos
Comments