El Recull

El projecte

El projecte Recull de socialització de llibres de text és un projecte d’escola inclòs en el nostre Projecte Educatiu. Aquest projecte va sorgir de la voluntat de les famílies i els mestres d’optimitzar l’ús responsable dels recursos educatius amb la participació de tota la comunitat educativa.

Recordeu que l'objectiu primordial que ens havíem marcat era abaratir al màxim la factura que ha de pagar una família en la compra dels llibres dels seus fills pel curs següent, basant-nos en els conceptes de Recuperació, Reutilització i Reciclatge dels recursos disponibles.

Recull 2018-2019

La voluntat de l’AMPA des del principi de l’existència d’aquest projecte ha estat que el global de les famílies de La Salle pugui gaudir dels beneficis del projecte RECULL.

Malauradament, aquests principis que regeixen el nostre projecte es veuen afectats per la difícil realitat socioeconòmica en la que vivim. Això vol dir que agents externs, sobre els que no tenim capacitat d’influència, ens han dut a una profunda revisió de com ha de ser el RECULL 2018 – 2019 i el futur del projecte, per adaptar-nos a la circumstància. I aquesta circumstància és la següent: l’Ajuntament de Premià de Mar ha notificat que tots els alumnes d’escoles de Premià de Mar que siguin residents a Premià de Mar o a Premià de Dalt poden gaudir d’una subvenció de 112 € en la factura de compra dels llibres de cara al proper curs.

L’impacte d'aquesta mesura sobre la viabilitat i sostenibilitat del Projecte RECULL tal i com el coneixem s’ha vist seriosament afectada.

Per aquest motiu, i després de llargues i profundes deliberacions, des de la junta de l’AMPA us volem anunciar les següents conclusions a les que hem arribat:

 1. El projecte RECULL, en el seu model tradicional, aquest any no es pot dur a terme, igual que va passar l’any passat, degut a que no és viable ni atractiu per a les famílies.
 2. Les famílies que duen els seus fills i filles a La Salle Premià però que NO son residents ni a Premià de Mar ni a Premià de Dalt, no poden gaudir de la subvenció de l’Ajuntament de Premià de Mar. Per a ells hem ideat un ‘Petit RECULL’, amb un cicle de vida de un sol any, per tal d’intentar que aquestes famílies puguin tenir una ajuda en la seva despesa.

Treballarem tot aquest curs per tal de generar, juntament amb l’escola i si pot ser, l’Ajuntament, les condicions necessàries per a que el següent curs 2019 – 2020 es pugui tornar a posar en marxa el Projecte RECULL en tota la seva magnitud, i si pot ser, universal per a tots els alumnes de l’escola.


Que cal fer per participar?

Per tal de participar en el Projecte Recull cal recordar que:

 1. S’ha de tenir especial cura dels llibres Recull
 2. S’han de tornar quan es demani
 3. S’ha de participar activament en el projecte

Per tal d'inscriure's al projecte recull cal que adreçeu la vostra petició a recull@ampalalsallepremia.cat

Què hauran de fer les famílies a final de curs?

  1. Retornar els llibres RECULL:
   • Es poden deixar a classe directament (opció preferible), o bé
   • la primera setmana de juliol (3, 4, 5 i 7 juliol) de 17 a 18 h al CAU del AMPA
  2. Fer la comanda dels llibres a l’escola.
  3. Al setembre rebreu els llibres sol·licitats.